perjantai 25. syyskuuta 2015

Piimärieska kauralla

Äitini kertoi tuossa yksi päivä tehneensä kaura-piimärieskaa. Minun rupesi heti tekemään mieli sellaista kanssa, mutta koska kaapissa ei juuri silloin ollut piimää, se sitten unohtui. Tänään kuitenkin kaupassa tutkaillessani maitohyllyä, silmäni osuivat piimäpurkkiin ja tajusin, että nythän sitä on tehtävä sitä rieskaa. Piimäpurkki siis hyppäsi ostoskoriini ja minä aloin heti suunnittelemaan viikonlopun ruokalistaa. Koska tänään jo paistoin sitä pataleipää, josta edellisessä postauksessani kerroin, en ensin meinannut ruveta rieskanpaistoon juuri tänään. Mutta sitten kuitenkin, pakkohan sitä oli heti saada :D Tänään sitten mutustelen päivälliseksi ihan vain piimärieskaa ja tekaisen ehkä jonkun smoothien. Eiköhän se silläin mene yksi ilta.

Piimärieskat on helppoja ja nopeita tehdä. Tämä rieska syntyi kaurapuurosta ja piimästä tällä kertaa. Keittelin mikrossa pikaisesti pienen määrän puuroa ja sotkin siihen muut aineet. Pellille leivinpaperin päälle ja paisto kuumassa uunissa. Helppoa, eikö totta?

Tästä määrästä tulee yksi pellillinen, joka riittää minulle yhden hengen taloudessa vallan hyvin. Helposti tätä saa tehtyä enemmänkin kerralla, joten tuplailkaa ja triplailkaa ohjetta, jos on isompi määrä syöjiä paikalla.



Piimärieska kauralla



1 dl kaurahiutaleita
2 dl maitoa
1 ½ dl piimää
2 kananmunaa
1 tl suolaa
4 dl hiivaleipäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta


Kuumenna kaurahiutaleita ja maitoa mikrossa noin kuusi minuuttia. Sekoita välillä. Lisää puuron joukkoon piimä, munat ja suola, ja sekoita. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, ja lisää taikinaan nopeasti sekoittaen.

Länttäse taikina pellille leivinpaperin päälle ja levitä jauhotetuin käsin tai vaikka nuolijalla (taikina on aika löysää, joten silläkin onnistuu). Pistele haarukalla. Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia.

Nautiskele voin ja vaikka keitetyn kananmunan kanssa.

1 kommentti:

  1. 8 of the best slots game with jackpot prize - Vimeo
    8 of the best slots game with jackpot prize. Enjoy video slots game and social gambling sites, for fun, learn about how it works youtube downloader and

    VastaaPoista