sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Paahdetut kaneli-sokerikikherneet (V)

Koska kaapissa pyöri purkin pohjat kikherneitä, oli niistä kehiteltävä jotain. Aikani tutkailin internetin ihmeellistä maailmaa ja viimein löysin jotain mielenkiintoista Chocochilin blogista. Nimittäin paahdetut kaneli-sokerikikherneet! Minä muokkasin ohjetta hieman oman kaappini sisällön mukaiseksi, hyvää tuli näinkin.

Kikherneet taipuvat kyllä makeaankin muotoon. Johan aqua fabasta eli kikherneiden liemestä tehdään marenkejakin (jotka muuten on ihan älyttömän hyviä). Mikseipä siis itse hernettäkin voisi makeuttaa? Siispä itse asiaan.


Paahdetut kaneli-sokerikikherneet



1 dl kuivia kikherneitä (3 dl keitettyjä)

1 rkl kookosöljyä
2 rkl ruokosokeria
½ tl vaniljasokeria
1 tl kanelia


Liota ja keitä kikherneet pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada valutetut herneet talouspaperille ja kuivaa huolellisesti. Siirrä kikherneet leivinpaperille, uunipellille. Paahda 200 asteessa 15 minuuttia.

Ota pelti pois uunista. Lisää pellille öljy ja sekoita huolellisesti. Lisää mausteet ja sekoita taas huolellisesti. Laita pelti takaisin uuniin ja paahda vielä 15 minuuttia.

Sammuta uuni, jätä uuninluukku raolleen ja jätä kikherneet vielä uuniin 15 minuutiksi. Jäähdytä hyvin ja nauti heti tai säilö kannelliseen purkkiin.

Muista tarkkailla kikherneitä niin paahtamisen aikana kuin uunin sammuttamisen jälkeenkin. Sokeri palaa herkästi eikä palanut sokeri maistu todellakaan hyvältä kikherneen pinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti