perjantai 4. syyskuuta 2015

Croissantit

Croissantit
(30 kpl)






250 g kylmää vettä
250 g kylmää maitoa
tai
500 g kylmää vettä
50 g maitojauhetta

50 g tuorehiivaa
15 g (n. 3 tl) suolaa
25 g (n. 2 rkl) sokeria
50 g pehmeää voita
100 g (n. 2) kananmunaa
1000 g (n. 15 dl) vehnäjauhoja

Kaulaukseen:
600 g voita

1. Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Mittaa kaikki aineet kylmän nesteen joukkoon ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Vältä sitkon muodostumista. Kaada taikina esimerkiksi leikkuulaudalle, peitä muovilla ja nosta se hetkeksi jääkaappiin lepäämään.

2. Muotoile huoneenlämpöisestä voista neliö (n. 2 cm paksuinen) leivinpaperille.





3. Kaulaa taikina hieman voineliötä suuremmaksi neliöksi. Kippaa voineliö taikinalevyn päälle kulmittain.






4. Sulje voi taikinan sisään ikäänkuin kirjekuoreksi. Painele taikina hyvin kiinni voihin.






5. Kaulaa noin 2 cm paksuiseksi pitkäksi levyksi. Taita levy kolminkerroin yhdesti ja nosta muovilla peitettynä jääkaappiin lepäämään 30 minuutiksi.






6. Kaulaa taas pitkäksi levyksi niin, että avonaiset sivut ovat itseesi päin. Taita nelinkertaiseksi kuvan osoittamalla tavalla ja nosta jääkaappiin lepäämään muovilla peitettynä 60 minuutiksi.







7. Kaulaa taikina varovasti noin 3 mm paksuiseksi levyksi. Leikkele esimerkiksi terävällä veitsellä tai taikinapyörällä 30 kolmioksi.


8. Venytä kolmiota hieman ja rullaa leveämmästä päästä lähtien croissantiksi. Pyri saamaan aikaiseksi mahdollisimman monta kerrosta, että croissantista tulee lehtevä.





9. Nosta croissantit pellille leivinpaperin päälle ja nostata lämpimässä ja vedottomassa paikassa 30 minuuttia.



10. Paista 210 asteessa noin 18-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti