sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Joulun salaisuuksia: Cookies in a jar

Tämän joulun juttu on DIY-lahjat. Tai ainakin minulla on. Toinen veljenlasten saamista lahjoista on keksipurkki (toisesta sitten seuraavassa postauksessa). Ei, ei semmoinen, jossa olisi valmiita keksejä, vaan semmoinen, jossa on keksiainekset valmiina sekoituksena. Ei sitten oo lahjan saajalla kuin heittää voita ja munaa peliin ja paistaa ne pikkuleivät.

Tämähän on ikivanha keksintö, blogit ovat pursuneet näitä jo vuosia. Silti toimiva ja aina ajanmukainen lahjaidea. Ja mikäpäs sen kivempaa olisikaan, kun pääsee itse vaikuttamaan lahjan lopputulokseen. Uskoisin muksujen tykkäävän tästä jutusta.




Suklaa-pähkinäkeksit

240 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
90 g valkosuklaata rouhittuna
110 g sokeria
150 g fariinisokeria
90 g ranskanpastilleja
hasselpähkinärouhetta

1 l lasipurkki

Lado ainekset kerroksittain purkkiin. Painele kerrokset tiiviiksi, että kestävät nätissä järjestyksessä.

Koristele kauniisti ja liitä mukaan kortti (tai etiketti), johon kirjoitat valmistusohjeen lahjan saajalle:

Vaahdota 150 g pehmeää voita. Lisää 1 kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää koko purkin sisältö ja sekoita tasaiseksi. Nostele tai pyöritä taikinasta palloja pellille leivinpaperin päälle ja paista 190 asteessa 13-15 minuuttia.


Versio 2: Karpalo-suklaakeksit

Tee muuten samalla lailla kuin pähkinäversiokin, mutta vaihda ranskanpastillien tilalle kuivattuja karpaloita (niitä ei tarvitse ihan noin paljoa). Käytä suklaana valkosuklaan lisäksi tummaa suklaata. Hasselpähkinärouheen tilalle voit vaihtaa mantelirouheen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti