sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulun salaisuuksia: Hunajasinappi

Joo, ja täytyyhän jouluna sinappia olla. Minkäs kanssa sitä muuten kinkkua syödään? Siksipä päätyy lahjakasseihin vielä hunajaista sinappia. Tämä ihana makean ja väkevän yhdistelmä todellakin toimii, joten tätä siis oli pakko tehdä.



Hunajasinappi





3 dl sinappijauhetta
5 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
3 ½ dl juoksevaa hunajaa
2 rkl omenaviinietikkaa
1 ½ tl suolaa

Sekoita sinappijauhe, kerma, kananmunat ja hunaja kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi. Muista sekoittaa koko ajan, sillä keitos ottaa äkkiä pohjaan kiinni. Keitä, kunnes sinappi vähän saostuu. Ota pois levyltä ja lisää etikka ja suola. Purkita hyvin kuumennettuihin lasipurkkeihin ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa. 

Sinappi säilyy oikein säilytettynä vähintään kolme viikkoa hyvänä, siis ellei sitä ole syöty ennen sitä.

Tällä ohjeella sinappia riitti jotakuinkin kolmeen kuvanmukaiseen purkkiin ja yhteen dijonsinappipurkkiin. En varmaan kauheasti valehtele, jos väitän tulevan 7-8 dl valmista sinappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti