sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulun salaisuuksia: Paholaisenhillo (V)

Aikuisten lahjat olivatkin sitten vähän helpommat keksiä. Olin jo kauan sitten miettinyt tekeväni paholaisenhilloa pitkästä aikaa ja mikäs nyt olikaan sen parempi hetki kuin joulu. Lahjakasseihin siis sisältyy nyt purnukat tätä ihanaa tulista hilloa.


Paholaisenhillo





1000 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
2 punaista suippopaprikaa
2 keltasipulia
3 valkosipulia (niitä yksikyntisiä)
3-5 punaista chiliä
2 tl suolaa
2 tl mustapippuria

1 dl omenaviinietikkaa
7 dl hillosokeria


Huuhdo ja pilko paprikat ja chilit pieneksi kuutioksi. Kuori sipulit ja kuutio nekin hienoksi. Laita kattilaan yhdessä tomaattimurskan, mausteiden ja veden kanssa. Keitä miedolla lämmöllä puolisen tuntia.




Keitoksen kiehuessa kuumenna lasipurkit uunissa (laita purkit kylmään uuniin, lämmitä uuni 100 asteeseen ja anna purkkien olla noin 15 minuuttia uunissa) ja kiehauta kannet kattilassa. Purkkien täytyy olla kuumia hilloa purkittaessa ehkäistäkseen homeen syntymisen ja hillon pilaantumisen säilytyksen aikana.



Lisää omenaviinietikka ja hillosokeri keitokseen ja kiehauta vielä kerran. Purkita hillo kuumana ja anna purkkien jäähtyä hyvin. Säilytä jääkaapissa.

Tällä ohjeella tulee noin kolme 500 ml vetoista purnukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti