tiistai 19. huhtikuuta 2016

Vaniljainen puolukkavispipuuro (V, VL)

Puolukkavispipuuro on yksi parhaista edullisista ruokalajeista. Puolukat ja mannasuurimot yhdessä muodostavat aivan taivaallisen liiton keskenään. Tällä kertaa heivasin mukaan aimo annoksen vaniljaa vaniljasokerin muodossa. Nautiskellaanhan tästä syksyisestä ruoasta näin kevään korvallakin.


Vaniljainen puolukkavispipuuro




1 l vettä
400 g puolukoita (tuoreita tai pakastettuja)


Keitä puolukoita vedessä noin 10 minuuttia.



1 ½ dl mannasuurimoita
1 dl sokeria

Vispaa puolukoiden sekaan mannasuurimot ja keitä hämmennellen 10 minuuttia. Lisää sokeri.




1 tl suolaa
3 tl vaniljasokeria

Mausta suolalla ja vaniljasokerilla.


Anna puuron jäähtyä ihan kylmäksi (tai jos ei malta odottaa ja on kauhea nälkä, niin haaleakin riittää). Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella kuohkeaksi puuroksi. Mitä kauemmin jaksaa vatkata, sitä parempi tulee.



Puuron voi nauttia maidon (lehmänmaito/kasvimaito) kanssa, jolloin se onkin ihan superhyvää, mutta menee vallan hyvin maidottakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti