maanantai 4. toukokuuta 2015

Pitaleivät

2 ½ dl vettä
½ pss kuivahiivaa
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
5 ½ dl vehnäjauhoja

Sekoita hiiva, öljy ja suola kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa sekaan jauhot ja alusta taikina hyvin.

Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo sitten taikinasta pötkö ja jaa se kahdeksaan osaan. Muotoile pulliksi ja kauli sitten pullat halkaisijaltaan noin 15 cm kokoisiksi läkkäröiksi. Kohota pellillä liinan alla puolisen tuntia.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Pitaleipien tulisi kohota uunissa "kupliksi".

Täytä falafelpihveillä ja kaikella mitä kaapista löytyy ja nauti vaikka tikkuperunoiden kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti