maanantai 4. toukokuuta 2015

Falafelit, testi 1

Kaapissa olla mötkötti tölkki kikherneitä. Ja koska minua himotti tehdä niiden liemestä marenkeja (ohje tulee myöhemmin), oli keksittävä jotain käyttöä itse herneillekin. Päätin kokeilla tehdä falafelejä. Näitä en ollutkaan aiemmin tehnyt, joten jännityksellä kävin sekoittamaan taikinaa. Googlettelin aikani erilaisia reseptejä, mutta päätin sitten kuitenkin kokeilla ja improvisoida ihan päästäni jonkinmoisen sörsselin. Täydellisyyttä nämä eivät todellakaan hiponeet, mutta ihan hyvä suoritus näin aloittelijalta.


Falafel(pihv)it




1 tlk kikherneitä
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 rkl vettä
1 tl suolaa
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
ripaus kanelia
kourallinen tuoretta korianteria
kourallinen tuoretta persiljaa

Valuta kikherneet. Silppua sipulit. Soseuta sauvasekoittimella herneet, sipulit, jauhot, ruokasooda ja vesi. Silppua yrtit ja lisää joukkoon mausteiden kera. Sekoita hyvin. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa tunti.

Taikina on aika löysää, joten uppopaistaminen ei varmasti onnistu. Siispä muotoile taikinasta kökkeröitä ja pyörittele ne seesaminsiemenissä. Laita kökkeröt uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Anna asettua hetken ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti