torstai 30. huhtikuuta 2015

Parsakaali-linssikeitto

Parsakaali-linssikeitto




1 parsakaali
15 cm purjoa
pala kesäkurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
1 ½ dl vihreitä linssejä
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
3 rkl sitruunanmehua
1 rkl timjamia

Kurpitsansiemeniä

Laita linssit kiehumaan runsaaseen veteen. Keitä noin 25 minuuttia.

Huuhdo ja pilko parsakaali, purjo ja kesäkurpitsa. Pilko valkosipulinkynnet. Kuullota kasviksia pannulla vähässä öljyssä, kunnes ovat pehmenneet.

Siirrä kasvikset kattilaan ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kypsät linssit ja soseuta. Kaada kasvisliemi kattilaan ja pyöräytä vielä sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta sitruunanmehulla ja timjamilla.

Paahda kurpitsansiemet pannulla ja ripottele keiton päälle. 

Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti