sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Jogurttiletut

No pitihän se saada vielä jottain hyvvää tähän illan ratoksi. Jääkaapista löytyi jogurttia, josta pitäisi pikkuhiljaa päästä eroon ennen kuin menee pilalle. Siispä lettuja tänään. Aika ison taikinan nyt tein. Pikkusen liikaa yhden ihmisen taloudessa, mutta eiköhän nuo viimeistään huomenna mene loputkin.

Jogurtti antaa kivan happamamman maun lettuihin ja niistä tulee jotenkin täyteläisempiä. Fariinisokeri antaa kivaa makua myös. Taikinan turvotus on tärkeä vaihe, sillä paisto on paljon helpompaa, kun taikina on hyvin turvonnut.

Eikun vaan lättysunnuntaita sitten vaan!


Jogurttilettuset




3 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
3 dl maitoa
3 tl öljyä
½ dl fariinisokeria
0,3 dl sokeria
1 ½ dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
½ tl suolaa


Riko munien rakenne, sekoita joukkoon sokerit ja kosteat aineet. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet. Sekoita kaikki yhteen. Anna turvota puolisen tuntia.

Kaada ohuelti taikinaa paistinpannulle (käytä rasvana voita). Paista kauniin ruskeaksi molemmin puolin. Letut turpoaa hieman, joten pidä letut ohuena.

Nauti vaikka mansikkahillon ja marjojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti