lauantai 10. lokakuuta 2015

Kukkakaali-porkkanasosekeitto (V)

Mikäpä ois sen parempaa kylmänä syyspäivänä kuin lämmin keitto. Nyt on menossa "syö kaapit tyhjäksi"-viikko, joten kaappien nurkat kolutaan ennen kuin mennään kauppaan. Jääkaapin vihanneslokerosta löytyi nahistuneita porkkanoita, peruna, kukkakaali ja sipulia. Niistäpä sitten keittoa vääntämään. Keitosta tuli tällä kertaa jopa vegaaninen, sillä jääkaappiin oli jääny lojumaan myös kaurakermapurkki. Jotta en minä ihan vannoutunut lihaani vielä olekaan ;)



Kukkakaali-porkkanasosekeitto




1 peruna
1 sipuli
5 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
1 kasvisliemikuutio
7 dl vettä
loraus kaurakermaa
mustapippuria
(suolaa)

Kuori ja paloittele peruna, sipuli ja porkkanat. Kuullota hetki kattilan pohjalla öljyssä. Heitä vesi ja kasvisliemikuutio kattilaan ja anna kasvisten kiehua kymmenisen minuuttia. Lisää paloiteltu kukkakaali (kukkakaalien ei tarvitse peittyä veteen, sillä ne höyryttyvät kyllä kypsiksi) ja anna kiehua, kunnes perunat ja porkkanat ovat täysin kypsiä. Kaada keitinvesi talteen ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Lisää keitinvettä niin, että saat haluamasi paksuuden keittoon. Lisää vielä kaurakerma ja mausta mieleiseksesi. Kiehauta.

Tarjoa esimerkiksi paahdettujen auringonkukansiemenien kanssa (tai jos vegaanisuus ei ole ehto, niin vaikka raejuusto sopii hyvin tämän keiton kanssa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti