torstai 26. maaliskuuta 2015

Olutseitanmakkara

Ostin Tampereella käydessäni Runsaudensarvesta (Aleksanterinkatu 30) seitanleikkelettä leivän päälle. Nyt se on jo kuitenkin loppu, joten täytyi keksiä jotain leivän päälle. Siispä kehittelemään netistä löytyneiden seitanmakkaraohjeiden avulla täydellistä seitanmakkaraa. Tutkin netistä erilaisia reseptejä, mutta mikään niistä ei oikein sopinut äidin kaappien (olen lomalla vanhempieni luona) sisällön kanssa yhteen, joten täytyi improvisoida ja soveltaa eri ohjeista omanlaiseni.


Olutseitanmakkara




3 dl gluteenijauhoja
3 rkl gramjauhoja
2 tl Meiran chilimausteseosta
1 tl jauhettua korianteria
2 tl paprikajauhetta
1 tl mustapippuria

2 dl tummaa olutta
1 prk (70 g) tomaattipyrettä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl BBQ-kastiketta
1 rkl soijakastiketta

Laita uuni lämpeämään 160 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita nestemäiset aineet toisessa kulhossa. Yhdistä nesteet ja jauhot pikkuhiljaa ja vaivaa taikinaa useampi minuutti niin, että taikinasta tulee kimmoisa (sitko syntyy).

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile osat makkaroiksi. Kääri makkarat folioon ja pyöritä päädyt kiinni huolellisesti. Pistele haarukalla muutama ilma-aukko kääröihin, ettei makkarat räjähdä uunissa.

Paista esilämmitetyssä uunissa noin 90 minuuttia. Käännä makkarat paistoajan puolessa välissä ympäri, että ne kypsyvät tasaisesti.

Jäähdytä ja anna makuuntua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti