maanantai 30. maaliskuuta 2015

Linssi-siementahna

Leipäni kaipaa jälleen jotain uutta levitettä, kun talosta on loppunut se tummansininen Keiju. Mukanani olin tuonut punaisia linssejä ja isäni ostanut kaupasta siemeniä. Siispä päätin yhdistää ne ja sain aikaiseksi (vaikka itse sanonkin) oikein oivallisen levitteen.


Linssi-siementahna



1 ½ dl punaisia linssejä
1 kasvisliemikuutio
3 aurinkokuivattua tomaattia (ja loraus tomaattien öljyä)
1 tl tomaattipyrettä
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
2 tl tahinia
ripaus sokeria
(suolaa)

Keitä linssit kypsiksi kasvisliemessä. Kaada keitinvesi pois, mutta jätä tilkka keitinvettä. Näin linssit soseutuvat paremmin.

Lisää muut aineet ja soseuta sauvasekoittimella tahnaksi. Säätele tahnan paksuutta tomaattien öljyllä ja mausta suolalla makusi mukaan. Minä en lisännyt suolaa ollenkaan ja lopputulos miellytti minua silti.

Levitä leivän päälle tai nauti lisukkeena ruoan kanssa. Sopii muuten oikein hyvin myös esimerkiksi dippailuun, jos jättää tahnan löysemmäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti