torstai 12. maaliskuuta 2015

Sitruunainen hummus

Hummus on helppo tehdä itse ja niin se on paljon edullisempaa ja tuleehan siitä toki parempaakin kuin kaupan valmishummukset. Aikaa se vie vähäsen enemmän kuin kauppareissu, sillä kikherneitä täytyy liotella ja keittää vähän pidempään. Lopputulos kuitenkin palkitsee, joten se nähty vaiva ei tunnu missään.

Käytin elämäni ensimmäisen kerran tahinia. Kaapissani on pyörinyt jo pidemmän aikaa purkki tahinia, mutten ole sitä mihinkään uskaltanut käyttää. Nyt rohkaisin mieleni ja lusikoin sitä hummukseen.


Sitruunainen hummus




1 ½ dl kuivia kikherneitä (n. 4 dl keitettynä)
vettä

Huuhtele kikherneet lävikössä huolellisesti. Laita kikherneet veteen likoamaan 8 tunniksi tai yön yli. Keitä uudessa vedessä noin tunti miedolla lämmöllä kannen alla.

2 rkl tahinia
1 sitruunan mehu
1/4 tl suolaa
½ dl vettä
½ dl oliiviöljyä

Mittaa kikherneet ja muut aineet korkeareunaiseen astiaan ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi (onnistuu myös blenderillä). Öljyn määrällä voit säädellä hummuksen paksuutta.

En itse tykkää aivan sileästä hummuksesta, vaan jätän siihen yleensä vähän tekstuuria. Välillä lisään joukkoon valkosipulia, sekin sopii hummukseen erinomaisesti. Vegaanin keittiössä -kirjassa (Elina Innanen) on hurmaavan kuuloinen punajuurihummus, jota aion mitä pikimmiten kokeilla. Siihen asti menen tällä perinteisellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti