maanantai 2. maaliskuuta 2015

Ruusukaalia ja bulguria

Seuraavan ohjeen pöllin Chocochilistä. Kaapissa oli bulguria enkä oikein tiennyt, mihin sitä käyttäisin. Siispä etsimään Chocochilin blogista, josko sieltä löytyisi jotain kivaa. Ja löytyihän sieltä. Tämä olikin varsin edullinen ruoka, sillä kaupasta en ostanut muuta kuin ruusukaalia ja cashewpähkinöitä. Muu oli kotona valmiina kaapissa. Wannabevegaani käytti hyh hyh, hunajaa vaahterasiirapin sijaan. Mutta mielestäni olisi haaskausta heittää melkein täydet hunajakipot roskikseen. Siispä käytän sitä aina välillä.

Tämä menee aivan sellaisenaankin ruoasta, mutta toimii myös lisukkeena esimerkiksi kasvispihvien kanssa.



2 dl bulguria
300 g ruusukaalia
1 sipuli (käytin punasipulia)
1 rkl öljyä
1/4 tl savupaprikajauhetta
½ dl vettä
½ tl vaahterasiirappia (käytin hunajaa, epävegaanista I know)
kourallinen paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä



Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.

Poista ruusukaaleista kanta ja suikaloi ne. Siivuta sipuli ohuiksi siivuiksi.

Kuullota sipuleita hetki pannulla öljyssä. Lisää savupaprikajauhe ja ruusukaalit. Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes ruusukaalit ovat pehmenneet (n. 5 min).

Mausta siirapilla.

Sekoita kypsä bulgur ruusukaalien sekaan ja lisää vielä cashewpähkinät. Sekoita.

Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti