perjantai 27. maaliskuuta 2015

Porkkanagratiini

Koska minun päähäni pälkähti ajatus broileri-kukkakaaligratiinista vanhemmilleni, piti minun keksiä joku itselleni sopiva gratiini myös. Jääkaapissa oli jo parhaat päivänsä nähneitä porkkanoita, joten siitäpä sitten gratiinia vääntämään. Gratiinin seuraksi chilimaustettuja lohkoperunoita, tuoresalaattia ja seitanmakkaroita (Wheaty).

Porkkanagratiini



8 keskikokoista porkkanaa
25 g vegaanista margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
2 dl kaurakermaa
1 dl soijamaitoa
1 ½ dl vegaanista juustoraastetta
suolaa
valkopippuria
muskottipähkinää

Kuori ja paloittele porkkanat reiluksi paloiksi. Keitä lähes kypsiksi.

Valmista juustokastike. Sulata margariini kattilassa, sekoita joukkoon vehnäjauhot (älä ruskista!). Vatkaa sekaan kaurakerma ja soijamaito, ja kiehauta, kunnes kastike sakenee. Lisää juusto (jätä vähän päälle laitettavaksi) ja anna sen sulaa kastikkeeseen. Mausta.

Laita porkkanat öljyttyyn uunivuokaan ja kaada kastike päälle. Ripottele loput juustot päälle. Gratinoi uunissa (225 astetta), kunnes pinta ruskettuu.


Tampereella käydessäni ostin Runsaudensarvesta pari pakettia makkaraa. Saas nähdä mimmoisia ne ovat, sillä koskaan aiemmin en oo kasvismakkaraa syöny (jos oma tekemää seitanmakkaraa ei lasketa).



Tämmöinen ruokapäivä tänään. Viikonlopulle on suunnitelmissa ainakin siemensämpylöiden leipomista. Ruokapuoli menee varmaan vähän linjalla "syö mitä kiinni saat", sillä vanhempani ovat reissussa viikonlopun, joten en varmaan itselleni viitsi paljoa kokkailla. No, siitäpähän tuon näkee, miten innostun. Jos keksin jotain helppoa ja herkullista, jaan sen varmasti teidänkin kanssanne. Nautinnollista ruokaviikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti