perjantai 10. huhtikuuta 2015

Kesäkeitto

Joo, tälle päivälle on suuri haaste. Ajattelin opetella syömään kesäkeittoa. Oon syöny kyseistä soppaa viimeksi joskus kouluaikoina eli noin 15 vuotta sitten. Koulun kesäkeiton jälkeen ei ole tehnyt mieli soppaa suuhuni laittaa. Nyt kuitenkin päätin tsempata ja yrittää opetella tykkäämään kesäkeitosta. Yllätyin kyllä positiivisesti, sillä keitto sujahti suuhuni vaivatta ja jopa pidin siitä. Kaikkea sitä.

Maidon sijasta laitoin kaurakermaa, ihan vain siksi, että saisin keittoon vähän täyteläisemmän maun. Keitetty maito ei nimittäin oo millään muotoa hyvää. Herneet ja pavut on näin talviaikaan poimittu kaupan pakastealtaasta, mutta kaikki muu on tuoretta. Edullista ruokaahan tämä on, että sinällään kannattaisi pitää ruokavaliossaan tämäkin soppa.


Kesäkeitto





6 perunaa
2 porkkanaa
puolikas kukkakaali
kourallinen vihreitä papuja
1-1½ dl herneitä
valkopippuria
5 dl kaurakermaa
(suolaa)

Kuori ja paloittele perunat sekä porkkanat suupaloiksi. Pilko kukkakaali myös sopiviksi paloiksi. Keitä niukassa vedessä (mausta valkopippurilla) melkein kypsiksi, lisää pavut ja herneet ja keitä pehmeiksi. Lisää lopuksi kaurakerma ja mausta tarvittaessa suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti