lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pääsiäispasha goes vegan

Hyvää pääsiäisen aikaa itse kullekin! Tänään tein pashaa huomista ruokailua varten. Saapa nähdä, mitä siitä tulee, sillä luin ohjetta niin huolimattomasti, että unohdin kokonaan soijajogurtin. Vispiä ja tuorejuustoa siis sisältää minun pashani tänä pääsiäisenä. Pohjana on Chocochilin Vegaanin pasha -ohje. Tällä ohjeella tulee yksi iso kahvisuodattimellinen tai kaksi normaalikokoista. Minulla on käytössä tällä kertaa iso, joten tein reilulla kädellä.

Kuvia tulee myöhemmin, sitten vaikka pääsiäisen jälkeen, kunhan herkut on jo mahassa. Julkaisen tämän ohjeen kuitenkin jo nyt ilman kuvia, koska vielä ehtii pashan tehdä huomiseksi.



Pasha

2 dl Alpro vispiä
1 prk Tofutti maustamatonta soijatuorejuustoa
(3 dl Alpro maustamatonta soijatuorejogurttia)
2 rkl sitruunamehua
½ sitruunan raastettu kuori
½ dl sokeria
kourallinen kuivattuja aprikooseja silputtuna
mantelirouhetta
rusinoita silputtuna

Vaahdota vispi kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto (ja jogurtti) ja vatkaa tasaiseksi. Mausta sitruunalla ja sokerilla. Lisää kuivatut aprikoosit ja rusinat sekä mantelirouhe. Sekoita hyvin.

Vuoraa kahvisuodatin suodatinpussilla. Kaada massa suodattimeen ja tasoita pinta. Peitä kelmulla ja aseta esim. lautanen painoksi päälle. Nosta suodatin kulhon päälle niin, että pasha mahtuu valumaan. Valuta jääkaapissa yön yli.

Kumoa pasha lautaselle ja poista suodatinpussi varovasti. Koristele esimerkiksi taatelitryffeleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti