perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kookos-seesambataatti ja herne-soijarouhepihvit

Jääkaapissa virui yksi yksinäinen bataatti, joka odotti käyttöään. Vielä sillä olisi ollut päiviä aikaa, mutta tänään se kuitenkin uuniin joutui. Yhdistin bataattiin kookosta ja seesaminsiemeniä. Loistava yhdistelmä, vaikka itse sanonkin.


Kookos-seesambataatti



1 bataatti
1 tl suolaa
1 tl rosmariinia
pari rouhaisua mustapippuria myllystä
2 rkl kookosöljyä
seesaminsiemeniä

Kuori ja paloittele bataatti. Laita uunivuokaan ja mausta. Lisää lopuksi kookosöljy ja sekoita hyvin. Ripottele vielä pinnalle reilusti seesaminsiemeniä.

Paahda uunissa 175 asteessa 35 minuuttia.





Bataatin seuraksi täytyi saada jotain proteiinia. Hernerouheen löydettyäni olen tehnyt siitä jos jonkinlaista sapuskaa. Nyt syntyivät herneiset soijarouhepihvit. Resepti muodostui mutu-tuntumalla, mutta onnistui itseasiassa melko hyvin. Pannulla paistettuna niistä ei tule niin kuivia kuin uunissa. Paistoin puolet uunissa ja puolet pannulla testatakseni, kumpi kypsennystapa on parempi. Paistinpannu rasvoineen voitti, jälleen kerran.





Herne-soijarouhepihvit
(12 kpl)


2 dl hernerouhetta
5 dl kiehuvaa vettä
2 dl tummaa soijarouhetta
4 valkosipulinkynttä
2 rkl soijakastiketta
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 tl savupaprikajauhetta
3 rkl vehnägluteenia
3 rkl maissitärkkelystä

Kiehauta vesi ja turvota hernerouhetta noin 5 minuuttia. Lisää soijarouhe ja muut aineet ja sekoita hyvin. Anna turvota 20 minuuttia.

Muotoile taikinasta pihvejä ja paista pannulla miedolla lämmöllä, runsaassa öljyssä noin 5 minuuttia molemmin puolin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti