keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Pimp your bagel

Juu, vesirinkeleitä tänäänkin. Tänään tosin päätin tuunata perinteisiä vesirinkeleitä vähäsen, koska eiliseltä jäi porkkanaraastetta yli. Siispä porkkanavesirinkeleitä tänään välipalaksi veljenlasten kanssa.




Porkkanavesirinkelit

5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g hiivaa
2 rkl sokeria
1 ½ tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
8 dl hiivaleipäjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
porkkanaraastetta

3 l vettä + 3 tl suolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Vaivaa jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta noin 20 pullaa. Kohota 15 minuuttia.

Kiehauta vesi isossa kattilassa, mausta suolalla.

Tee pullaan reikä keskelle, pyöräytä sormia pari kertaa reiässä ja heitä kiehuvaan suolaveteen. Keitä noin minuutti. Nosta rinkeli leivinpaperin päälle kuivumaan. Tee näin kaikille pullille, niin että keität noin neljä rinkeliä kerrallaan. 

Paista 225 asteessa, kunnes rinkelit ovat saaneet kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti