maanantai 20. huhtikuuta 2015

Rajua rakkautta perunoille

Jostain netin syövereistä löysin joskus ohjeen mäiskyperunoille. Nyt en kuollaksenikaan enää muistanut, missä tuon ohjeen näin, joten enhän sitä tietenkään löytänyt. No, täytyi sitten soveltaa. Hankalahan tuo ohje ei ensinkään ollut. Ideana on keittää peunat kypsiksi, murskata hieman niiden rakennetta, maustaa ja gratinoida uunissa. Nämä sopivat hyvin lisukkeeksi kasvisruoalle tai mikseipä näitä voisi herkutella sellaisenaankin.


Rajusti rakastetut perunat





6 perunaa
oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tl rosmariinia
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa

Sekoita valkosipuli ja mausteet suolaa lukuunottamatta öljyyn ja anna maustua.

Pese perunat (älä kuori) ja keitä ne kypsiksi (ei liian kypsiksi). Nosta perunat uunivuokaan ja paina rakenne rikki esimerkiksi perunansurvimella, pullon pohjalla tai muulla vastaavalla. Muista, että perunan tulee kuitenkin pysyä koossa, joten liian rajua rakkautta tässä ei saa käyttää.

Sivele mausteseoksella perunat ja ripottele päälle suolaa.

Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti