torstai 12. helmikuuta 2015

Hampurilaiset

Oo, mikä ihana tekosyy mässäillä: hampurilaiset. Tänään päätin leipoa sämpylöitä ja siitä se ajatus sitten lähti. Kaapissa oli kylmäsavutofua, joka sai toimia "pihveinä", avokadoa, sipulia, tomaattia ja salaattia sekä Tofutin "cheddaria". Niistähän rakentui vallan mainiot hampparit.


Sämpylät
12 kpl



½ l kädenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 ½ rkl sokeria
2 tl suolaa
3 dl sämpyläjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä

Pinnalle: seesaminsiemeniä


Yhdistä kuivat aineet ja lisää vesi ja öljy. Alusta taikina huolella. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois jauhotetulla pöydällä. Muotoile mieleisesi kokoiset sämpylät. Kaada lautaselle seesaminsiemeniä ja paina sämpylän päällipuoli siemeniin. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle ja kohota taas noin 20 minuuttia. Paista uunissa 200 asteessa 13-15 minuuttia.


Kokoa hampurilainen valitsemistasi täytteistä

Minulla oli tässä




kylmäsavutofua pannulla käytettynä
avokadoa
ananasta
ruskistettuja sipulirenkaita
Tofutti cheddaria
kirsikkatomaatteja
frisee-salaattia
valkosipulimajoneesia


Valkosipulimajoneesi

1 dl soijamaitoa
3-4 dl öljyä
1 tl omenaviinietikkaa
4-5 valkosipulinkynttä

Mittaa soijamaito blenderiin. Lisää öljyä vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. Mausta omenaviinietikalla ja murskatuilla valkosipulinkynsillä. Säilytä jääkaapissa tiiviissä astiassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti