keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Kotimysli

Teki mieleni minun mysliä. Kaupan myslit on yleensä sokeroituja, joten en niitä viitsi useinkaan ostaa. Siispä teenkin yleensä myslini itse. Teen yleensä reilumman satsin kerralla, ettei tarvii koko ajan olla tekemässä. Joka kerta siitä tulee vähän erilaista, sillä käytän yleensä sen, mitä kaapissa sattuu olemaan. Tällä kertaa siitä tuli tämmöistä. Vegaanin ruokavalioon ei hunaja sovi, mutta olen sitä mieltä, että hunajaa käytän satunnaisesti niin kauan, kun sitä kaapissani on. Olisi älytöntä haaskausta, jos sen heittäisi pois.





10 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
1 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl hasselpähkinöitä
(3 rkl hunajaa)
½ dl oliiviöljyä
paketillinen rusinoita
kuivahedelmiä maun mukaan

Sekoita kaurahiutaleet, siemenet, pellavasiemenrouhe ja rouhitut pähkinät kulhossa. Kuumenna öljy (ja hunaja) kattilassa (ei kiehuvaksi asti!). Sekoita öljy(-hunajaseos) huolellisesti muiden joukkoon. Kaada mysli pellille leivinpaperin päälle ja paahda esilämmitetyssä uunissa (175 astetta) noin 15 minuuttia. Sekoita välillä ja vahdi koko ajan, ettei mysli pala. Palaa nimittäin helposti. Jäähdytä ja lisää rusinat ja kuivahedelmät joukkoon. Säilytä purkissa ja nauti, kun siltä tuntuu.

Tällä kertaa käytin jotain Pirkan valmista hedelmäsekoitusta. Usein pilkon joukkoon kuivattuja, pehmeitä aprikooseja ja taateleita sekä silloin tällöin myös viikunaa. Banaanilastut ovat myös erittäin hyviä myslin joukossa.

Mysli maistuu parhaimmalta soijajogurtin kera. Aamupalana tämä onkin erittäin hyvä juttu. Nyt äkkiä jogurtti- ja myslipurkeille. Kiire jo on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti