perjantai 13. helmikuuta 2015

Mustikkapiirakka

Mamman marjapiirakka kuuluu lempiepävegaanisiin paistoksiin. Siispä täytyi kehitellä vegaaninen versio siitä. Ihan vaikka vain koirani Boriksen yksivuotissynttäreiden kunniaksi. Kaapissa oli Alpron kookos-soijajogurttia, joten päätin kehitellä piirakan sen ympärille.






Pohja

100 g vegaanista margariinia
½ dl ruokosokeria
1 tl leivinjauhetta
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota margariini ja sokeri. Yhdistä toisessa kulhossa muut aineet ja sekoita vaahdon joukkoon. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle ja esipaista 200 asteessa noin 8 minuuttia.


Täyte

1 prk (500 g) Alpro kookosjogurttia
150 g pakastemustikoita

Sekoita jäiset mustikat jogurtin kanssa ja kaada seos esipaistetun pohjan päälle. Paista vielä 200 asteessa noin 15 minuuttia, laske lämpötila sitten 175 asteeseen ja paista vielä viitisen minuuttia.

Tarjoa hyvin jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti