tiistai 10. helmikuuta 2015

Valkosipulinen hummus

Päätinpä rohkaista mieleni ja tehdä päivän ruoasta jäljelle jääneistä kikherneistä hummusta. Kattelin erilaisia hummusreseptejä ja päätin sitten tehdä omanlaiseni. Kikherneitä ja runsaasti valkosipulia. Tadaa, hummus á la Wannabe-vegaani!



170 g pikakikherneitä
3 valkosipulin kynttä
½ dl oliiviöljyä
½ rkl juustokuminaa
suolaa
pippuria
sitruunanmehua
vettä

Keitä kikherneet kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo kylmällä vedellä huolellisesti. Heitä sekaan silputut valkosipulit, öljy ja mausteet ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Hulauta joukkoon vettä niin, että tahna on sopivan paksuista.

Säilytä jääkaapissa tiiviissä rasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti