sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Sunnuntailounas ja tulinen tomaatti-ananasquinoasalaatti




Tänään lounas koostui muutamasta elementistä. Halusin pitää menyyn yksinkertaisena, sillä pöydässä istui sekasyöjiä. Perus perunamuusi sai rinnalleen





tomaatti-ananasquinoasalaattia ja


pähkinämureketta.

Tuo pähkinämureke olikin oivan kiva löytö. Punnarista ei löytynyt gluteenijauhoja, joten jouduin keksimään jotain aiotun seitanin tilalle. Myyjä suositteli noita murekkeita, joten päätin kokeilla. Oli oikein mukavan makuista ja mureaa. Pikkaisen oli ongelmia siivuttamisessa, kun se oli aika murenevaa. Murekkeen kannattaa antaa jäähtyä hieman tai oikeestaan aika paljonkin ennen leikkaamista.





Tulinen tomaatti-ananasquinoasalaatti

2 dl quinoaa
½ punasipuli
12 kirsikkatomaattia
150 g tuoretta ananasta
maun mukaan punaista chiliä
omenaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Keitä quinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä.
Silppua punasipuli, leikkaa kirsikkatomaatit neljään ja pilko ananas reiluiksi paloiksi. Silppua chili.
Sekoita quinoa ja muut aineet kulhossa ja mausta omenaviinietikalla, suolalla ja pippurilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti