sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Valkosipulisämpylät

Kyllä, käytän valkosipulia aivan kaikkialla. Tänään päätin tunkea sitä sämpylätaikinaan saadakseni vähän vaihtelua sämpylöihin. Käytin jauhoina Myllärin sämpyläjauhoja, joista mielestäni tulee erittäin hyviä sämpylöitä. Mukaan heitin hieman isoja kaurahiutaleita, sillä mikään ei oo parempaa kuin kaura sämpylässä.


Valkosipulisämpylät
16 kpl

5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 ½ rkl sokeria
4-5 valkosipulinkynttä murskattuna
2 dl isoja kaurahiutaleita
6 dl sämpyläjauhoja
½ dl öljyä

Lämmitä vesi reilusti yli kädenlämpöiseksi (42 astetta). Lisää suola, sokeri ja valkosipuli. Sekoita joukkoon hiiva ja kaurahiutaleet sekä alusta taikinaan jauhot. Lisää lopuksi öljy ja alusta kunnolla. Minä teen lähes poikkeuksetta kaikki taikinat yleiskoneella (kiitos mummin perintö-Kenwoodin), joten vaivaan taikinaa aina useamman minuutin sillä.

Anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaa kunnolla jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi. Kohota vielä ennen uuniin laittoa kymmenisen minuuttia. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti