Valkosipulisämpylät
16 kpl
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 ½ rkl sokeria
4-5 valkosipulinkynttä murskattuna
2 dl isoja kaurahiutaleita
6 dl sämpyläjauhoja
½ dl öljyä
Lämmitä vesi reilusti yli kädenlämpöiseksi (42 astetta). Lisää suola, sokeri ja valkosipuli. Sekoita joukkoon hiiva ja kaurahiutaleet sekä alusta taikinaan jauhot. Lisää lopuksi öljy ja alusta kunnolla. Minä teen lähes poikkeuksetta kaikki taikinat yleiskoneella (kiitos mummin perintö-Kenwoodin), joten vaivaan taikinaa aina useamman minuutin sillä.
Anna kohota kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaa kunnolla jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi. Kohota vielä ennen uuniin laittoa kymmenisen minuuttia. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti