sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Runeberg goes whoopie pies

Tämä ohje on pöllitty Kamomillan konditorialta. Mieleni teki tehdä jotain herkkua vastamenneen Runebergin päivän kunniaksi. Ja mikäpäs sen parempi sauma kuin eilen, sillä tänään saapui vieraat (pikkuveljes, isä ja äiti) lounaalle.




Runeberg whoopie pies
9 kpl

Pohjat

1 ½ dl fariinisokeria (tiiviisti mittaan pakattuna)
1 ½ dl manteli-/kaura-/soijamaitoa (käytin soijamaitoa)
1 dl öljyä
1 dl omenasosetta
½ tl karvasmanteliaromia (minä en laittanu, koska kaupasta oli yllättäin loppu)
½ tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 dl mantelijauhoja
1 dl korppujauhoja
1 tl ruokasoodaa
3 dl vehnäjauhoja

Levitä kahdelle uunipellille leivinpaperit. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita fariinisokeri, maito, öljy, omenasose, karvasmanteliaromi, suola, kardemumma, mantelijauhot ja korppujauhot sähkövatkaimella tasaiseksi. Siivilöi vehnäjauhot ja ruokasooda toisessa kulhossa ja sekoita hyvin. Lisää jauhot nesteen joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Vältä ylisekoittamista, ettei taikina sitkostu.

Jaa taikina ruokalusikallisen kokoisiksi kasoiksi leivinpapereille, kummallekin 9 kasaa. Jätä kasojen väliin reilusti tilaa, sillä pohjat leviävät uunissa. Paista esilämmitetyssä uunissa noin 12 minuuttia pelti kerrallaan. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttämistä.


Täyte

25 g vegaanista margariinia (esim. tummansininen Keiju, 70 %)
hyppysellinen suolaa
1/8 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria (käytin sokeria, sillä jauhetta ei lähikaupasta löytynyt)
2 ½ dl tomusokeria
1 rkl manteli-/kaura-/soijamaitoa
1 ½ dl vadelmahilloa

Vaahdota margariini, suola, vaniljajauhe ja puolet tomusokerista kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää maito ja loput tomusokerista. Vaahdota kuohkeaksi. Pursota joka toisen whoopiepohjan tasaiselle puolelle iso rengas ja täytä rengas vadelmahillolla (itse käytin marmeladia). Paina varovasti toinen pohja päälle.

Tarjoile heti ja säilytä jääkaapissa.


Minä riskeerasin ja täytin whoopiet jo myöhään eilen illalla. Ei ne liiemmälti ollu kostunu ainakaan mössöksi asti ja hyvin maistui vieraille. Pirkka luomukahvia kylkeen ja makuelämys oli taattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti