perjantai 6. helmikuuta 2015

Hernekeitto

Kyllä, tänään oli hernerokkapäivä, vaikkei ole edes torstai eikä jälkkäriksi ollut pannaria. Hernekeitto on maailman helpoin ja ehkä yksi edullisimmista ruoista. Hernepussi maksaa sen vajaan 80 senttiä, sipuli ei kovinkaan montaa kymmentä senttiä ja vettä tulee kraanasta pilkkahintaan. Siispä hernari on hyvää ruokaa, jo noin niinku hintansakin puolesta.



500 g kuivia herneitä
2 ½ l vettä
2 pientä sipulia
1 dl tummaa soijarouhetta (+ 1 dl vettä turvottamiseen)
meiramia
sinappia


Laita herneet likoamaan kattilaan veteen. Anna liota vähintäänkin yön yli.
Turvota soijarouhe ja lisää se sekä hienoksi hakattu sipuli herneiden sekaan.
Keitä hiljalleen noin 2-3 tuntia. Hämmennä välillä, ettei pala pohjaan. Lisää vettä tarvittaessa.
Kun herneet ovat kypsät, mausta meiramilla ja sinapilla.






Kävin muuten tänään Punnitse&Säästässä täydentämässä varastojani. Nyt on taas gramjauhoja, kuivahedelmiä, chiasiemeniä ja parapähkinöitä. Gluteenijauhot olivat valitettavasti liikkeestä loppu, joten jouduin miettimään uusiksi viikonlopun lounaan vierailleni. Myyjä suositteli murekeaineksia. Tulee kuulemma tosi hyvää ja mureaa paistia ja maistuu kuulemma sekasyöjillekin. No, sunnuntainahan se nähdään. Kerron sitten kyllä teille heti, kunhan saan koeyleisön syötettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti