perjantai 20. helmikuuta 2015

Omena-spelttisämpylät

Kaapissa ei ollu leipää. Tai no, ei sulana. Siispä iltapalaksi sämpylöitä. Iltasella olin keittänyt spelttipuuroa, jota jäi yli, joten siitäpä sai hyvän pohjan sämpylöille. Jätin taikinan aika löysäksi tarkoituksella, sellaiseksi, että se on lusikalla nosteltavissa pellille. Sillälailla tulee ihanan pehmoisia sämpylöitä. Tämän kikan oon oppinu äidiltäni, joka omien sanojensa mukaan on liian laiska leipomaan sämpylöitä. Nättejähän niistä ei tullu niin sitten millään, joten jätän kuvan julkaisematta (ja siksi, että ne meni melkein kaikki viimeistä murua myöten heti uunista tulon jälkeen). Kokeilkaa, niin sittenpä näätte.

Omena-spelttisämpylät
12 kpl


4 dl spelttipuuroa
3 dl lämmintä vettä
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
4-5 dl sämpyläjauhoja
½ prk Piltti Omenasosetta

Sekoita puuro ja reilusti kädenlämpöinen vesi kulhossa. Lisää suola. Vaivaa loput aineet hyvin taikinaan. Kohota kaksinkertaiseksi. Nostele lusikalla leivinpaperin päälle pellille ja kohota vielä hetki. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti