maanantai 26. tammikuuta 2015

Helppo karpalo-saksanpähkinä-siemenleipä

Tähän leipään kiteytyy kaikki hyvä. On kuivattua karpaloa, saksanpähkinää ja auringonkukansiemeniä. Lisäksi tämä on maailman helpoin leipä tehdä. Resepti on muodostunut tämmöiseksi pikkuhiljaa aina jotain lisäillen tai jotain poisjättäen. Tämmöinen siitä nyt kuitenkin on tullut.


3 dl hiivaleipäjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
kourallinen kuivattuja karpaloita
½ dl auringonkukansiemeniä
muutama saksanpähkinä rouhittuna
ripaus rosmariinia
3 dl kädenlämpöistä vettä

Sekoita kuivat aineet. Lisää vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi käsin tai yleiskoneella. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Muotoile taikinasta pötkö ja aseta se leipävuokaan. Anna kohota kymmenisen minuuttia. Sivele pinta vedellä ja ripottele päälle halutessasi siemeniä tai rouhittua pähkinää.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti