keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Uuniohrapuuro ja mustikkakeitto

Tänään mennään taas ihan puurolinjalla. Lounaaksi söin sitä herkkulasagnea, mutta nyt illaksi kaipasin jotain vähän kevyempää. Koska kaapissa ei ollut mitään maidonkaltaista, oli valittava puuro sillälailla, että sen voi tehdä veteen. Hetken kaappeja tutkailtuani valitsin käteeni ohrasuurimopaketin ja päätin tehdä pitkästä, pitkästä aikaa uuniohrapuuroa.

Käytin tällä kertaa kokonaisia esikypsennettyjä ohrasuurimoita. Rikotuista tehtynä puuro kypsyy vähän nopeammin, mutta kokonaisista tulee puurosta rakenteeltaan parempaa. Minun mielestäni. Aikaa täytyy taas varata tähän lajiin, ei ole nopean miehen ruokaa tämä. Puuron täytyy kypsyä uunissa vähintään kaksi tuntia, joten hyvissä ajoin ennen suurinta nälkää on puuron valmistaminen aloitettava.

Uuniohrapuuro

1 l vettä
1 tl suolaa
1 ½ dl kokonaisia ohrasuurimoita/ 2 ½ dl rikottuja
loraus kaurakermaa
margariinia vuoan voiteluun

Voitele uunivuoka. Mittaa kaikki ainekset, kaurakermaa lukuunottamatta, vuokaan ja sekoita. Tyrkkää 200 asteiseen uuniin ja kypsennä vähintään 1 ½ tuntia. Lisää kaurakerma ja anna hautua vielä ½-1½ tuntia. Tarkkaile puuron kypsyyttä välillä. Puuro on kypsää, kun kaikki neste on imeytynyt. Älä kuitenkaan pidä liian kauaa uunissa, ettei puuro kuiva.


Ohrapuuron rinnalle ei voi kuvitellakaan mitään muuta kuin ihan perinteistä marjakeittoa. Minä valitsin tällä kertaa marjoiksi mustikat, koska niitä pakastimessa sattui olemaan.

Mustikkakeitto

1 l vettä
3 rkl perunajauhoja
½ dl sokeria
200-300 g mustikoita

Sekoita kylmä vesi, perunajauhot ja sokeri kattilassa. Kuumenna, kunnes seos kirkastuu, sakenee ja kuplahtelee muutaman kerran. Lisää jäiset mustikat ja anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti