maanantai 26. tammikuuta 2015

Whoopie pies

Näitä jenkkilästä Suomeen rantautuneita trendileivonnaiseksi muodostuneita whoopie pieseja en ollutkaan aiemmin kokeillut tehdä. Helppoa oli kuin heinänteko eikä nyt kovin suuritöisiäkään olleet. Aika makeita ovat, joten yksi riittää vallan hyvin kahvileiväksi. Haasteena on saada muoto kestämään hyvänä. Tarkemmin ajatellen whoopiet kannattaisi varmaan pursottaa pellille, niin niistä saisi pyöreämpiä ja tasakokoisempia. Lusikalla nosteltaessa on vähän tuurissaan saada samanlaisia kakkaroita aikaiseksi.




18 kappaletta


150 g vegaanista margariinia
2 ½ dl sokeria
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1 ½ dl vaniljasoijamaitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
2 rkl perunajauhoja

Ota margariini, soijajogurtti ja soijamaito huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen leipomisen aloittamista.

Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jogurtti ja maito hyvin sekoittaen.

Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja kaada ensin puolet seoksesta taikinaan koko ajan vatkaten. Lisää sitten loput jauhoista ja vatkaa hyvin.

Nostele taikinasta 36 nokaretta leivinpaperien päälle. Jätä reilusti tilaa nokareiden väliin, sillä whoopiet leviää uunissa jonkun verran.

Paista esilämmitetyssä uunissa (175 astetta) 12 minuuttia.

Anna whoopieiden jäähtyä kunnolla ennen kuin täytät ne.

Täyte:

75 g vegaanista margariinia
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Täytä whoopiet levittämällä teelusikallinen täytettä whoopien puolikkaalle ja aseta varovasti toinen puolikas kanneksi.

Säilytä ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti