maanantai 26. tammikuuta 2015

Herkkulasagne

Tässäpä resepti maailman herkullisimpaan lasagneen. Totesin näin todella olevan, kun tätä ensimmäisen kerran tein. Seuraavalla kerralla tiesikin jo kuinka tehdä. Tämä resepti minulla on ollut jo pidemmän aikaa, jo ennen kuin tiesin osallistuvani vegaanihaasteeseen. Kokeilkaapa tätä herkkua!




Varaa täysjyvälasagnelevyjä valmiiksi.

Valmista ensin tomaattikastike.

½ dl rypsiöljyä
2 dl tummaa soijarouhetta
1 ½ rkl soijakastiketta
2 tl paprikajauhetta
1 dl vettä

Kuumenna öljy pannussa ja paistele soijarouhetta hetki. Mausta. Lisää vesi ja anna hautua, kunnes vesi on imeytynyt.

1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä murskattuna
500 g tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
½ rkl basilikaa
½ rkl oreganoa
1 kasvisliemikuutio murennettuna
½ dl vettä

Hienonna sipuli ja kuullota valkosipulin kanssa öljyssä kattilan pohjalla. Lisää kaikki ainekset ja soijarouhe. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Valmista sitten juustokastike.

4 rkl vegaanista margariinia
4 rkl vehnäjauhoja
7 ½ dl soijamaitoa
ripaus valkopippuria
(suolaa)
1 pkt Cheezly mozzarellaa raastettuna

Sulata rasva kattilassa, sekoita vehnäjauhot ja anna kypsyä hetki. Älä ruskista jauhoja! Lisää vähitellen soijamaitoa ja sekoita voimakkaasti koko ajan, ettei vehnäjauho paakkuunnu. Mausta. Lisää juustoraaste ja sekoita niin, että kastike on tasaista.

Kokoa sitten lasagne niin, että kaada juustokastiketta öljytyn vuoan pohjalle ja lado lasagnelevyjä päälle. Kaada tomaattikastiketta ja juustokastiketta levyjen päälle ja lado uusi kerros lasagnelevyjä. Toista niin kauan, kunnes tomaattikastike loppuu. Lado vielä viimeinen kerros lasagnelevyjä ja kaada loppu juustokastike niiden päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Lasagne on parhaimmillaan, kun se on saanut vetäytyä reilusti ennen ruokailua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti