tiistai 27. tammikuuta 2015

Vegaaninen mangojuustokakku

Valehtelin, tässä ei ole tippaakaan juustoa, vaan nimesin sen juustokakuksi lähinnä sen rakenteen takia. Hyvää tämä on jokatapauksessa, niin hyvää, ettei se varmasti säily kovin pitkään. Gluteenittoman tästä saa käyttämällä gluteenittomia keksejä ja maidotonhan tämä on jo muutenkin.


250 g gluteenittomia kaurakeksejä
150 g vegaanista margariinia (esim. Keiju laktoositon 70 %)

Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi ja sekoita sulatettu margariini keksimuruun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksimassa tasaisesti sen päälle.

200 g soijavispiä (esim. Alpro)
250 g vegaanista vaniljakastiketta (esim. Oatly, Sunnuntai)
300 g maustamatonta soijajogurttia
1 tlk mangoviipaleita sokeriliemessä
½ dl mangojen sokerilientä
3 pussia Vegegeliä
1 ½ dl vettä

Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Kääntele vaahdon joukkoon vaniljakastike ja soijajogurtti. Soseuta valutetut mangot ja lisää massaan.

Kaada sokeriliemi ja vesi kattilaan ja sekoita Vegegel hyvin joukkoon ennen kuumentamista. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Sitten täytyy olla nopea. Vegegel hyytyy todella nopeasti, joten kokkareisuuden välttämiseksi se täytyy lisätä kuumana muun massan joukkoon. Siispä vatkaa sähkövatkaimella kuuma Vegegel hyvin mangovaahtoon. Kolmas käsi ei tässä vaiheessa olisi pahitteeksi.

Kaada mangovaahto pikaisesti keksipohjan päälle.

½ tlk mangoviipaleita
½ pss Vegegeliä
1 dl vettä

Soseuta mangot. Sekoita Vegegel hyvin kylmän veden joukkoon ja kuumenna kattilassa kiehuvaksi. Sekoita välittömästi mangososeen kanssa. Valuta lusikalla mangososetta kakun päälle ja vedä veitsellä tai tikulla kuvioita. 

Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli.

2 kommenttia:

  1. Ihana! Oisko vinkki millä tästä saisi mansikka version. Mansikka sosetta persikka soseen tilalle ja mitähän muuta keksis? Punajuuresta väri päällykseen?

    VastaaPoista
  2. Minkähän kokoiseen vuokaan tämä on tehty? :)

    VastaaPoista