250 g gluteenittomia kaurakeksejä
150 g vegaanista margariinia (esim. Keiju laktoositon 70 %)
Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi ja sekoita sulatettu margariini keksimuruun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksimassa tasaisesti sen päälle.
200 g soijavispiä (esim. Alpro)
250 g vegaanista vaniljakastiketta (esim. Oatly, Sunnuntai)
300 g maustamatonta soijajogurttia
1 tlk mangoviipaleita sokeriliemessä
½ dl mangojen sokerilientä
3 pussia Vegegeliä
1 ½ dl vettä
Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Kääntele vaahdon joukkoon vaniljakastike ja soijajogurtti. Soseuta valutetut mangot ja lisää massaan.
Kaada sokeriliemi ja vesi kattilaan ja sekoita Vegegel hyvin joukkoon ennen kuumentamista. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Sitten täytyy olla nopea. Vegegel hyytyy todella nopeasti, joten kokkareisuuden välttämiseksi se täytyy lisätä kuumana muun massan joukkoon. Siispä vatkaa sähkövatkaimella kuuma Vegegel hyvin mangovaahtoon. Kolmas käsi ei tässä vaiheessa olisi pahitteeksi.
Kaada mangovaahto pikaisesti keksipohjan päälle.
½ tlk mangoviipaleita
½ pss Vegegeliä
1 dl vettä
Soseuta mangot. Sekoita Vegegel hyvin kylmän veden joukkoon ja kuumenna kattilassa kiehuvaksi. Sekoita välittömästi mangososeen kanssa. Valuta lusikalla mangososetta kakun päälle ja vedä veitsellä tai tikulla kuvioita.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään viisi tuntia, mieluiten yön yli.
Ihana! Oisko vinkki millä tästä saisi mansikka version. Mansikka sosetta persikka soseen tilalle ja mitähän muuta keksis? Punajuuresta väri päällykseen?
VastaaPoistaMinkähän kokoiseen vuokaan tämä on tehty? :)
VastaaPoista